Skip to content

Zelf boekhouden

Wilt u graag zelf uw boekhouding en administratie uitvoeren? Dan kunt u ook kiezen voor zelf boekhouden. 

Wilt u als (startende) ondernemer graag zelf uw boekhouding en administratie verwerken en bijhouden? Dan kunt u kiezen voor zelf boekhouden. Het is voor kleine bedrijven, startende ondernemers en zzp’ers meestal niet interessant genoeg om de boekhouding en administratie uit te besteden aan een accountant of boekhouder. Simpelweg omdat deze investering soms meer geld kost, dan dat het uiteindelijk oplevert. Met name voor bedrijven met minder dan 10 werknemers. Het bijhouden van de administratie kunt u in principe zelf uitvoeren. Uiteraard is dit wel afhankelijk van uw bedrijfssituatie, financiële kennis en bereidheid om u hierin te verdiepen. Zelf boekhouden vergt echter wel wat kennis en tijd, maar daar adviseert en ondersteunt Adminibel u graag bij!

Wij hebben ruime ervaring met het begeleiden van (startende) ondernemers op het gebied van boekhouden. Hiervoor maken wij gebruik van een vaste aanpak. Stapsgewijs en op een duidelijke manier wordt u uitgelegd hoe u de administratie moet opzetten, uitvoeren en controleren. Adminibel controleert en adviseert u in dit traject totdat u zelf volledig de boekhouding kunt uitvoeren. Tijdens dit traject staan wij uiteraard altijd voor u klaar om u te helpen waar nodig. Wij zijn bereikbaar als u er zelf even niet uitkomt; telefonisch of per mail.

Het voordeel van zelf boekhouden is dat u optimaal én ten alle tijden direct inzicht heeft op de financiële zaken en de administratie van uw bedrijf. U verstuurt en ontvangt zelf alle facturen, u heeft inzicht op de administratie en alle andere belangrijke financiële zaken. Op deze manier kunt u precies zien wat de omzet is en wat de kosten zijn. U heeft niet te maken met een tussenpersoon, u heeft alles zelf in de hand! Bovendien bespaart u geld wanneer u kiest voor zelf boekhouden. Zeker als startende ondernemer kunt u dit geld beter investeren in andere zaken. Tijdens het traject ‘zelf boekhouden’ is het van belang dat u de adviezen van onze experts goed opvolgt. Op deze manier zal u de materie van het boekhouden snel in de vingers hebben en kunt u de boekhouding geheel zelfstandig uitvoeren en uiteraard ook bijhouden.

 Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wanneer u kiest voor zelf boekhouden zorgt Adminibel ervoor dat uw boekhouding wordt gecheckt door een expert. Inhoud van ons check & complete pakket voor zelf boekhouden:

 • 1x per kwartaal/maand controle van je administratie
 • Btw aangifte(n)
 • Jaarwerk:
  • Jaarrekening
  • Aangifte inkomstenbelasting (incl. eventuele partner)
  • Aangifte vennootschapsbelasting en deponering bij kamer van koophandel (voor BV’s)
 • Opties:
  • Persoonlijke toelichting jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting
  • Kwartaalcijfers met eventueel persoonlijke toelichting

Wilt u de boekhouding en administratie toch liever uitbesteden aan een professionele boekhouder in Capelle aan den IJssel? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Indien u nog vragen heeft over onze diensten kunt u ons contactformulier invullen. U mag uiteraard ook altijd telefonisch of per mail contact met ons opnemen.